5 tips bij het kopen van een bedrijfspand

Maakt uw bedrijf een positieve groei door? Dan kan het zijn dat uw huidige bedrijfslocatie niet meer voldoet. Met het oog op de toekomst is het dan aan te raden tijdig te investeren in een nieuw onderkomen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het vinden van een geschikt pand blijkt niet altijd eenvoudig. Hieronder geven we 5 tips die u helpen om de juiste keuze te maken.

Kies voor een grondige oriëntatie

Bij het kopen van een bedrijfspand is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Anno 2017 zijn er voldoende leegstaande gebouwen, maar een pand moet naadloos aansluiten op de behoeften van uw onderneming. Oriënteer u daarom grondig en gebruik een platform als DeBedrijfsmakelaar.nl om de eigenschappen van verschillende locaties eenvoudig met elkaar te vergelijken.

Selecteer op de gewenste uitstraling

Het uitzoeken van een nieuwe locatie voor uw onderneming moet tot op zekere hoogte losstaan van uw persoonlijke smaak. Natuurlijk is het van belang dat u een gebouw mooi vindt. Maar belangrijker nog, is dat een pand past bij de identiteit van uw bedrijf. Laat u daarom niet verleiden tot aankoop van een monumentaal pand als een moderner gebouw beter aansluit op het imago van uw onderneming.

Controleer op een goede bereikbaarheid

Een korte reistijd van huis naar het nieuwe bedrijfsgebouw is natuurlijk mooi meegenomen. Dat geldt echter niet alleen voor u, maar ook voor uw medewerkers en zakelijke relaties. Controleer daarom of uw beoogde nieuwe pand goed bereikbaar is per auto en openbaar vervoer. Hoe beter de bereikbaarheid, hoe eerder belangrijke klanten geneigd zijn om langs te komen.

Koop met het oog op de toekomst

Een bedrijfspand kopen doet u natuurlijk niet om het pand een jaar later alweer te verlaten. Toch kan dit scenario zich voltrekken, als u niet koopt met het oog op de toekomst. Een locatie die op dit moment voldoet aan al uw eisen, kan een klein jaar later zomaar te klein blijken. Zoek daarom een bedrijfspand dat perfect aansluit op uw langetermijnstrategie en de verwachte groei van uw bedrijf.

Weeg kopen af tegen huren

Als u op zoek bent naar een nieuwe bedrijfslocatie, lijkt koop een aantrekkelijke optie. En in veel gevallen is het dat ook. Denk alleen al aan de zekerheid, flexibiliteit en mogelijke verdiensten die het oplevert. Maar investeert u liever in andere zaken of wilt u geen omkijken hebben naar onderhoud? Dan is huur een uitstekend alternatief. Weeg de voor- en nadelen van beide opties daarom goed tegen elkaar af.