4 redenen om een bedrijfspand te taxeren

Is uw onderneming uit zijn huidige pand gegroeid of breidt u uit naar een nieuwe regio? Dat is goed nieuws, want het betekent dat de zaken voorspoedig lopen. Het betekent echter ook dat u een nieuw bedrijfspand nodig heeft, of uw bestaande pand juist moet verkopen. Een waardebepaling in de vorm van een professionele taxatie is in al deze gevallen een absolute vereiste. In dit artikel bespreken we de diverse redenen waarom u als ondernemer een taxatie wilt laten uitvoeren.

U wilt een bedrijfspand kopen

Een bedrijfspand kopen is een belangrijke beslissing waarbij u niet over één nacht ijs gaat. U heeft bepaalde verwachtingen op het gebied van de kwaliteit die het pand te bieden heeft, maar het is de vraag of deze ook overeenkomen met de werkelijkheid. Het laten uitvoeren van een professionele taxatie biedt u inzicht in een reële prijs-kwaliteitsverhouding.

U wilt een bedrijfspand verkopen

Een bedrijfspand verkopen is een complex proces dat in de meeste gevallen een objectief paar ogen vereist. U heeft bepaalde verwachtingen op het gebied van de prijs die u voor het pand kunt vragen, maar het is de vraag of u uw eerdere investeringen ook terugverdient bij de verkoop. Zelfs een goedkope taxatie verschaft u veel helderheid over de werkelijke waarde van uw gebouw.

U wilt een bedrijfspand verbouwen

Bent u tevreden over uw huidige bedrijfspand, maar voldoet het niet meer aan alle eisen van de moderne tijd? Dan kan een verbouwing voordeliger zijn dan het verhuizen naar een compleet nieuw gebouw. Een professionele taxatie garandeert dat uw pand een bepaalde waarde vertegenwoordigt, waardoor u de benodigde financiering voor de verbouwing eenvoudig rond kunt krijgen.

U wilt naheffingen voorkomen

Zoals elke ondernemer met een eigen bedrijfspand, betaalt u in Nederland belasting over uw onroerend goed. Hierdoor is het belangrijk dat u uw belastingaangifte op de juiste manier invult, want u wilt niet voor een onaangename verrassing in de vorm van een naheffing komen te staan. Het laten uitvoeren van een taxatie zorgt ervoor dat u meer zekerheid heeft bij het indienen van uw aangifte.

Wilt u direct een goedkope taxatie laten uitvoeren? Lees hier meer over de werkwijze van DeBedrijfsmakelaar.nl.