Hoe werkt de taxatie van een bedrijfspand?

Als u een bedrijfspand tegen de juiste prijs wilt laten taxeren, bent u bij De Bedrijfsmakelaar aan het juiste adres. Van klanten krijgen wij regelmatig vragen over het taxatieproces en taxatierapport waar dit uiteindelijk in resulteert. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen, zodat u een goede indruk krijgt van de manier waarop de taxatie van een bedrijfspand bij ons werkt.

Hoe kan ik een taxatie aanvragen?

Als u op de website van De Bedrijfsmakelaar kijkt, ziet u bovenaan in het menu direct de mogelijkheid om een taxatie aan te vragen. In het formulier wordt u gevraagd een aantal belangrijke aspecten in te vullen, zoals het type taxatie, het soort object, de WOZ-waarde en andere relevante gegevens. Deze informatie sturen we vervolgens direct door naar een van onze aangesloten partners in uw regio.

Wij beschikken over een breed netwerk van zorgvuldig geselecteerde taxateurs, die vanzelfsprekend onafhankelijk zijn en over een BOG-certificaat beschikken. Zij reageren snel met een offerte op maat, waarna u zelf kiest aan wie u de opdracht verstrekt. Hierdoor bent u verzekerd van een professioneel taxatierapport met de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe ziet een taxatierapport eruit?

Het taxatierapport bevat alle belangrijke informatie over het bedrijfspand dat u heeft laten taxeren. Denk hierbij onder meer aan het soort gebouw, de bouwkundige staat, de grootte en de indeling. Ook de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen en de ligging komen in het rapport duidelijk naar voren. Zo ontstaat er een zo volledig mogelijk beeld van de situatie.

In sommige gevallen kan het zijn dat u bij de taxatie van een bedrijfspand een gevalideerd taxatierapport nodig heeft. Dit betekent dat een gespecialiseerd instituut zoals NWWI of TaxateursUnie heeft gecontroleerd of zowel de ingeschakelde BOG-taxateur als het taxatierapport aan alle geldende eisen voldoen. Ook hiervoor kunt u uiteraard bij De Bedrijfsmakelaar terecht.

Wat doe ik met het bedrijfspand na de taxatie?

Als u een bedrijfspand eenmaal heeft laten taxeren, kunt u knopen doorhakken met betrekking tot de vervolgstappen. Misschien besluit u het bijvoorbeeld te kopen als u een belangstellende koper bent. Bent u zelf de eigenaar van het pand? Dan wilt u het wellicht verkopen en weet u nu ongeveer wat een realistische vraagprijs is.

Er zijn nog tal van andere redenen waarom u een bedrijfspand wilt laten taxeren. Twijfelt u nog? Dan adviseren wij u de stap te zetten en via De Bedrijfsmakelaar voordelig een taxatie te laten uitvoeren. Zo bent u tegen een lage prijs verzekerd van een accurate waardebepaling van uw bedrijfsgebouw en weet u meteen wat de beste koers van actie is.