Succesvolle webshop? Bedrijfsruimte nodig!

Het begon als een leuk idee of hobby naast uw baan. Maar groeide uit tot een florerende online onderneming die inmiddels uw fulltime aandacht vraagt. U bent zeker niet de enige die in Nederland een succesvolle webwinkel heeft opgezet. Op een gegeven moment groeit uw nieuwe bedrijf echter zo groot, dat u een bedrijfsruimte nodig heeft. Wij leggen uit hoe u deze het beste kunt kiezen.

Wat voor type bedrijfspand is handig?

De belangrijkste overweging bij het kopen of huren van uw eerste bedrijfspand is het type ruimte dat u kiest. Het eerste dat u nodig heeft bij een webwinkel is uiteraard een magazijn. Maar ook een kantoorruimte of een andere plek waar u uw administratie kunt bijhouden en eventuele andere werkzaamheden kunt verrichten, is geen overbodige luxe.

Afhankelijk van het succes van uw webshop en de producten die u verkoopt, kunt u ervoor opteren om ook een fysieke winkelvestiging te openen. Zeker in geval van zakelijke klanten met grote afname is het van belang om uw goederen op professionele wijze tentoon te kunnen stellen. Analyseer dus goed wat u nodig heeft voordat u een bepaald bedrijfspand kiest.

Welke locatie kies ik?

Bijna net zo belangrijk als het type gebouw, is de locatie ervan. Zeker als u een gedeelte van het pand ook als winkelruimte wilt inrichten, is een goede bereikbaarheid van belang om voldoende klanten naar uw winkel te trekken. Middenin het centrum van de stad trekt uw winkels immers meer bezoek dan op een afgelegen industrieterrein.

Ook zonder winkelruimte weegt de gekozen locatie zwaar. Bij afspraken met zakelijke klanten is het handig als uw onderneming goed en snel bereikbaar is. Dat geldt ook bij de frequente levering van grote voorraden goederen. Neemt u personeel aan, dan moet het bedrijfspand bij voorkeur logischerwijs ook te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Welke faciliteiten heb ik nodig?

Als u veel tijd doorbrengt in uw nieuwe bedrijfsruimte, zijn een aantal faciliteiten onontbeerlijk. Daar waar een bescheiden keukentje bijvoorbeeld gewenst is, geldt voor de aanwezigheid van snel en betrouwbaar internet dat het een absolute must is. U wilt immers te allen tijde uw webwinkel online kunnen aansturen en wanneer nodig snel veranderingen kunnen doorvoeren.

Ben ik voorbereid op de toekomst?

Een laatste element om rekening bij te houden bij het kopen of huren van een bedrijfspand is de toekomst. Hoewel u uiteraard niet over een glazen bol beschikt, kan het geen kwaad om de mogelijke groei van het bedrijf alvast in te calculeren. Liever kiest u een iets grotere bedrijfsruimte, zodat u goed op de toekomst bent voorbereid en op deze locatie jarenlang vooruit kunt.