Verhuizen na huren bedrijfsruimte

Heeft u via DeBedrijfsmakelaar.nl een prachtige nieuwe bedrijfsruimte op de kop getikt? Gefeliciteerd! Nu wilt u ongetwijfeld zo snel mogelijk verhuizen. Dat is uiteraard een nobel streven, maar wel zijn er een aantal zaken waar u vooraf maar beter rekening mee kunt houden. Zo weet u zeker dat de verhuizing naar uw kersverse bedrijfspand soepel verloopt en dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een verhuizing?

Voordat u uw intrek kunt nemen in de nieuwe bedrijfsruimte, is het belangrijk om de inventaris in uw huidige pand in ogenschouw te nemen. Wat zijn de zaken die u als eerste wilt meenemen en die tijdens het vervoer absoluut niet mogen beschadigen? Welke zaken komen binnen afzienbare tijd in aanmerking voor vervanging en zijn daarom zonde om überhaupt te vervoeren?

Stel een lijst op met uw prioriteiten voor, tijdens en na de verhuizing. In de praktijk blijkt dat belangrijke documenten en archieven door de meeste bedrijven als het allerbelangrijkst worden gezien om niet kwijt te raken of te beschadigen tijdens de verhuizing. Ook duur kantoormeubilair moet het transport logischerwijs zonder kleerscheuren doorstaan.

Met welke praktische zaken moet ik rekening houden?

Voordat u de verhuizing daadwerkelijk in gang zet, is het noodzakelijk om alle praktische implicaties goed te overdenken. Hoe ziet u de kantoorindeling in het nieuwe pand voor zich en hoe sluit uw bestaande meubilair hier op aan? Mocht de aanschaf van nieuwe meubels noodzakelijk blijken, dan is het zaak hier vroegtijdig op in te spelen.

Mocht u een groot bedrijf hebben met tal van verschillende afdelingen, is het verstandiger om de verhuizing in etappes te laten verlopen. Zo liggen niet alle werkprocessen stil gedurende de verhuizing en merken klanten er eigenlijk nauwelijks iets van. Overleg binnen elke afdeling ook goed wie welke taken op zich neemt tijdens het verhuizen, zodat het gehele proces soepel verloopt.

Zelf doen of laten verhuizen naar nieuwe bedrijfsruimte?

Voordat u al uw bedrijfseigendommen gaat verhuizen, adviseren we eerst zorgvuldig af te wegen of u de verhuizing zelf wilt doen of dit liever uit handen laat nemen door een professionele partij. De ervaring leert dat kleinschalige ondernemingen een verhuizing vaak prima zelf in goede banen leiden, terwijl de complexiteit hiervoor bij een grotere onderneming simpelweg te groot is.

In Nederland zijn veel verhuisbedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in zakelijke verhuizingen. Deze bedrijven vervoeren niet alleen uw inboedel, maar verzorgen indien gewenst op de nieuwe bedrijfslocatie ook uiteenlopende montage- en installatiewerkzaamheden. Wilt u zo min mogelijk omkijken hebben naar de verhuizing, dan is dit dan ook een uitstekende optie.