Waarom een zakelijke taxatie laten uitvoeren?

Bent u op zoek naar een partij gespecialiseerd in bedrijfstaxaties? Dan bent u bij DeBedrijfsmakelaar.nl aan het juiste adres. Er zijn vele motivaties die u kunt hebben om een taxatie van een bedrijfsruimte uit te laten voeren. Wij bieden voor elke gelegenheid een gecertificeerde BOG-taxateur die de taxatie snel en kundig voor u kan verzorgen.

Een goed bod voor een geschikte bedrijfsruimte

Een veelvoorkomende motivatie voor een taxatie is de beoogde aankoop van een bedrijfspand. Het vinden van een passende bedrijfsruimte is niet altijd eenvoudig. Het gebouw moet immers niet alleen op uw huidige onderneming berekend zijn, maar ook toereikend zijn voor eventuele doorgroei in de toekomst.

Toch is het niet verstandig halsoverkop toe te slaan zodra u een geschikte ruimte heeft gevonden. Beter is het om eerst een taxatie van het pand uit te laten voeren, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. Ook wilt u op het gebied van staat en onderhoud niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een taxatie door een gecertificeerd taxateur voorkomt dat scenario.

Duidelijkheid over de waarde van uw bedrijfspand

Een andere belangrijke reden voor een taxatie is tegenovergesteld aan die hierboven – u bent reeds eigenaar van een bedrijfsruimte, maar wilt deze juist verkopen. Afhankelijk van uw pand en locatie kan het soms best lastig zijn een geschikte koper te vinden. En laten we eerlijk zijn; u wilt natuurlijk ook een goede prijs krijgen voor uw bezit.

Om ervoor te zorgen dat u niet nodeloos inkomsten misloopt, is het verstandig een taxatie te laten verzorgen. Dit verschaft u niet alleen meer inzicht in de daadwerkelijke waarde van uw bedrijfspand, maar geeft u ook meer duidelijkheid over een reële vraagprijs die u bij eventuele kopers kunt neerleggen. Zo vergroot u de kans op een succesvolle transactie.

Financiële motieven voor een zakelijke taxatie

Niet altijd hoeft er sprake te zijn van een potentiële aankoop of verkoop als u een bedrijfstaxatie wilt laten uitvoeren. Zo kunnen uw beweegredenen hiervoor ook financieel van aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan indienen van uw belastingaangifte. Uw boekhouder moet over de juiste gegevens over uw onroerend goed beschikken, anders loop u het risico op een naheffing.

Ook kan uw onderneming een financiële impuls nodig hebben om de volgende stap in zijn groei te maken. Het rondkrijgen van de hiervoor benodigde financiering kan in sommige gevallen ook een accurate waardebepaling van uw huidige bedrijfspand vereisen.

Motivaties zijn er dus legio – maar er is maar één partij die u het beste helpt. Meer weten? Neem contact op met DeBedrijfsmakelaar.nl via 074 - 2 05 14 21 of mail naar info@debedrijfsmakelaar.nl. We helpen u graag verder.