Welke kantoorruimte is geschikt voor mij?

Bent u op zoek naar een nieuw kantoor voor uw onderneming? Dan komt u er bij het bekijken van het aanbod op de site van De Bedrijfsmakelaar al snel achter: de keuze is reuze. Maar welk pand is nu geschikt voor uw bedrijf en gaat u voor koop of huur? In dit artikel bespreken wij de verschillende soorten kantoorruimtes en de voordelen die deze bieden.

Eigen kantoorpand kopen of huren

Bij het kiezen van het juiste bedrijfspand, is het belangrijk om eerst uw doelstellingen helder te formuleren. Pas als u duidelijk voor ogen heeft welke groei uw onderneming de komende jaren doormaakt, is het mogelijk om hierbij een passende kantoorruimte te kiezen. Zowel nu als in de nabije toekomst moet het gebouw immers groot genoeg zijn voor al uw medewerkers.

Bestuurt u een grote onderneming of voorziet u in de eerstkomende jaren een steile groei van uw bedrijf? Dan is een eigen kantoorpand bepaald geen overbodige luxe. Voer uw locatie in op onze website en bekijk direct welke panden er beschikbaar zijn. Zowel op het gebied van koop als huur is het aanbod zeer divers.

Kantoorruimte huren in bedrijvencentrum

Is uw onderneming (nog) minder groot en verwacht u dat dit in de nabije toekomst niet veranderd? Dan is het huren van een compleet kantoorpand natuurlijk niet noodzakelijk. Beter bent u in dat geval af met een eigen kantoorruimte in een bestaand bedrijfsgebouw. Zo profiteert u van de professionele uitstraling van een kantoorpand, maar heeft u zelf geen omkijken naar het beheer ervan.

In Nederland zijn er verschillende soorten bedrijfsgebouwen, waarin kantoorruimtes worden verhuurd aan uiteenlopende partijen. Soms worden deze ruimtes kaal opgeleverd, andere keren zijn ze compleet ingericht. Daarnaast bieden veel van deze bedrijvencentra essentiële functionaliteiten zoals snel internet, telefonie, een receptie en aanvullende diensten.

Ruimte versus flexibiliteit

Een sterk opkomende trend onder ZZP’ers en kleinbedrijven zijn momenteel flexibele werkplekken. Dit soort coworking omgevingen bieden meerdere werkplekken in dezelfde ruimte, wat u verzekert van grote flexibiliteit. De veeleisende ondernemer neemt hier echter geen genoegen mee – die heeft op zijn minst een eigen kantoorruimte nodig.

Op het gebied van kantoorruimtes is het aanbod in Nederland enorm. Heeft u de knoop doorgehakt en besloten welke ruimte het beste aansluit op uw wensen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten als u gaat kopen of huren. Komt u er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met het enthousiaste team van De Bedrijfsmakelaar. Wij voorzien u graag van advies op maat.